DPF Roetfilter werking

Werking van het Roetfilter

(DPF – Diesel Partikel Filter)

Een dieselmotor stoot roetdeeltjes uit, deze worden bij moderne dieselmotoren opgevangen in een DPF of wel roetfilter.  Het roetfilter maakt deel uit van het uitlaatsysteem, het roetfilter is het onderdeel dat schadelijke deeltjes uit het uitlaat gas filtert. Na een bepaald aantal kilometers of bedrijfsuren is het roetfilter vol geraakt met roetdeeltjes. Het filter wordt dan automatisch schoon gebrand waardoor de roetdeeltjes worden omgezet in koolstofdioxide (water en as). Dit schoon branden noemen we regenereren. Dit regenereren gebeurt tussen de 600 en 1.000 km afhankelijk van het merk, type en soort voertuig.

Het regeneratie proces

Door verschillende sensoren in of op het filter worden waardes gemeten zoals druk en temperatuur. De motor computer (ECU of Motor managementsysteem) controleert deze waardes en wanneer nodig start deze het regenereren van het roetfilter. In de praktijk merken we echter dat dit proces echter weinig of niets.

Nadelige punten van het roetfilters systeem

Helaas heeft een roetfilter systeem niet alleen positieve kanten. Zo kan het zijn dat het roetfilter systeem op een gegeven moment minder goed functioneert bijvoorbeeld doordat er veel korte stukken wordt gereden of het voertuig niet goed op temperatuur komt. Of het roetfilter (DPF) zit te vol met as deeltjes waardoor de opslag capaciteit onvoldoende is geworden. Het gevolg roet en as ophoping in het roetfilter met nadelige punten als gevolg:

•    Stijging van het oliepeil
•    Hoge regeneratie frequentie.
•    Auto gaat in noodloop (verminderd vermogen)
•    Hoger verbruik van brandstof
•    Storingen in display of storingsgeheugen

Oplossing Roetfilter storingen & problemen

Storing icoontjes roetfilter problemen

Storing icoontjes die roetfilter problemen aangeven

In veel gevallen is de oorzaak van problemen met roetfilters terug te herleiden naar andere componenten rond of aan de motor. Daarom is voor ons belangrijk om te bekijken wat de aard van de vervuiling is en wat de oorzaak hier van kan zijn. Veel voorkomende oorzaken van problemen zijn:

  • Defect uitlaat gas recirculatie systeem (EGR).
  • Turbo of turbo regeling.
  • Lekkage van inlaat lucht systeem (intercooler en luchtslangen en leidingen).
  • Luchtmassameter meet verkeer de waarde.
  • Sensoren in de uitlaat zijn defect of geven verkeerde waarde.
  • Extreme vervuiling van het inlaatspruitstuk.
  • De maximale opslag capaciteit is bereikt door hoge kilometerstand.

Handmatige regeneratie en of gebruik chemische hulpmiddelen zullen slechts tijdelijk uitkomst bieden, het stukje filter wat nog over is wordt hierdoor extra goed schoon gemaakt waardoor het systeem vaak weer enige tijd functioneert. De opslag capaciteit wordt niet hersteld waardoor het systeem in veel gevallen nog te vaak regenereert  met als gevolg dat het voertuig een te hoog brandstof verbruik blijft houden.

Het uit programmeren en verwijderen van roetfilters is voor ons geen optie omdat dit wettelijk niet mag en zeer schadelijk is voor mens en milieu

Menu
Share This